Безпечність харчових продуктів та агровиробництва: законодавчі виклики
ЧЕРКАСИ — 14 березня 2019 року. Відділення АПУ в Черкаській області та Комітет з аграрного права провели спільне засідання.
Під час заходу Мануел Айрапетов, юрист SBH Law Offices, виступив із доповіддю, під час якої висвітлив такі теми:
• Доступ до ринку виробництва та охорона об’єктів санітарних заходів. Зокрема, законодавчо передбачені інструменти регулювання, державна реєстрація потужностей та експлуатаційний дозвіл.
• Безпека харчових продуктів. Новели законодавства. НАССР, а саме принципи імплементації, етапи впровадження та їх державний контроль.
• Застосування коштів рослин в рослинництві та ветеринарних препаратів у тваринництві.
Доповідь викликала інтерес у слухачів, особливу увагу привернула тема НАССР та доступ до ринку харчових продуктів.
«Перш за все, висловлюю вдячність АПУ за організацію заходу. Ця тема є актуальною та, як ми бачимо, має багато опорних точок, на які варто звернути увагу при організації усього процесу виробництва», — прокоментував Мануел Айрапетов.
У зв’язку з тим, що тема викликала неабиякий інтерес, було прийнято рішення провести серію доповідей. Наступний захід відбудеться у Києві 2 квітня 2019 року. Більше інформації та реєстрація на подію за посиланням.
Довідка:
HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) — аналіз ризиків та критичні контрольні точки — концепція, що передбачає систематичну ідентифікацію, оцінку і управління небезпечними факторами, які істотно впливають на безпечність продукції при виробництві.